Deze blog is een pagina van onze site.

vrijdag 23 mei 2008

Realiteit in Tai Chi & Kung Fu

Het Boeddhisme ziet de zichtbare realiteit in de zichtbare wereld als een droom waaruit de mens moet ontwaken, en wie ontwaakt uit de realiteit van alledag ziet de dingen pas zoals ze werkelijk zijn.

Taoïstisch gezien: Tswang Tse droomde dat hij een vlinder was en toen hij ontwaakte wist hij niet meer of hij Tswang Tse was die droomde dat hij een vlinder was, of dat hij een vlinder was die droomde dat hij Tswang Tse was.

Hij was duidelijk in de war.

Tai Chi en Kung Fu brengen ons terug in contact met simpele realiteiten (bvb. zoals onze eigen ledematen). Dit is echter voor veel mensen een probleem. Maar als men het contact verliest met het eigen lijf hebben we geen referentiepunten meer. Dus contact met eigen lijf is een voorwaarde om de realiteit achter de realiteit te ontdekken. Ook kunnen de herontdekte martiale realiteiten omgezet worden op medisch en meditatief niveau. Referentiepunten zijn ook hier van enorm belang.

Toepassing ting-tong-nien-tua-fa via pushing hands, naar dagelijkse toepassingen. Aandacht wordt ook besteed aan overgangen tussen twee posities, doelen ... (aarding !!!).

Philippe.

Geen opmerkingen:

Onderstaande blog is een item van onze site.
Je vindt er meer informatie over onze lessen, begeleiders en doelstellingen, alsook foto's en filmfragmentjes.
Gewoon klikken op: